Christian Paternok

Christian Paterok, CFA

Portfolio Manager and Equity / Credit Analyst
Born in Germany

Ik begon in 2003 bij Noesis als stagiair in Portfolio Management en nadat ik in 2004 afstudeerde, begon ik voltijds in Research, aanvankelijk gericht op de financiële en consumentensectoren. In 2010 breidde ik mijn dekking uit naar kredietonderzoek en na verloop van tijd voegde ik meer aandelensectoren toe. Vanaf 2014 nam mijn verantwoordelijkheid in Portfolio Management toe, met name voor vastrentende waarden, ook beheerde ik meer activa van klanten en schreef ik mee aan onze publicaties voor klanten. Ik waardeer de open, zelfbepaalde cultuur bij Noesis, het internationale team afkomstig uit Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Europa, evenals de gedisciplineerde beleggingsfilosofie. Het Registered Investment Advisor (RIA) model, dat uit Duitsland komt, was nieuw voor mij en het was overtuigend om te zien hoe het de belangen van de klant en de onderneming op elkaar afstemt om een echt partnerschap te vormen.

Eerdere ervaring:
Verschillende stages tijdens mijn studie bij Duitse bedrijven, waaronder verkoop van investeringen.

Academische en professionele opleiding:
Diploma in Business Administration van de Universiteit van Toegepaste Wetenschappen in Keulen, met als hoofdvakken Accounting en International Business
B.B.A. van Florida Atlantic University (Magna Cum Laude) met als hoofdvak Financiën
CFA-predikaat (Chartered Financial Analyst)
Lid van het CFA Institute, de CFA Society South Florida en de CFA Society New York

Externe interesses:
Buitenactiviteiten zoals hardlopen, wandelen, zwemmen en suppen
Lezen buiten de onderwerpen beleggen en financiën, bijv. geschiedenis
Nieuwe plaatsen binnen of buiten de VS ontdekken